torsdag den 9. juni 2011

Elephant Parade + new in: Big Wave

Har nogen af jer undret jer over, at der står store malede elefanter rundt omkring i København i øjeblikket? Jeg har, men det var først den anden dag, da jeg gik forbi Vangsgaards boghandel, der ligger lige ved siden af hvor jeg arbejder, at det gik op for mig, hvad det gik ud på. Hele vinduet var FYLDT med elefanter i alle mulige størrelser - smukt dekoreret og jeg blev så nysgerrig, at jeg blev nødt til at finde ud af hvad det var for noget. Jeg synes projektet er ret fantastisk og vil gerne dele det med jer her.København er vært for en af de største udendørs kunstudstillinger afholdt i Danmark her i sommeren 2011. 102 unikke kunstværker, som man kan opleve i parker og på gader og stræder i København og på Frederiksberg. Elefanterne er dekoreret af både danske og internationale kunstnere og designere og støbt i glasfiber. Til slut samles alle elefanterne i en fælles udstilling fra den 26. august til den 8. september og herefter vil de blive bortauktioneret til en stor gallaevent ved Bruun Rasmussen Kunstauktioner. Pengene fra auktionen går til den asiatiske elefants overlevelse.

Lidt billeder fra Vangsgaards Boghandel:Vidste I at den asiatiske elefant er ved at uddø? Der er kun 35.000 elefanter tilbage i hele Asien og i de sidste 100 år er bestanden faldet med 90%. I Thailand er der 4.000 elefanter tilbage, hvoraf kun 1.500 lever vildt.

Marc og Mike Spits - far og søn - grundlagde Elephant Parade i 2006 og et år senere blev den første udstilling afholdt i Rotterdam. Inspirationen kom fra grundlæggeren af det første elefanthospital i verden,  nemlig Soriada Salwala. Marc mødte babyelefanten Mosha som havde mistet sit ene ben efter at have trådt på en landmine. Og i 2008 blev Mosha den første elefant i verden med en benprotese - delvist sponsoreret af Elephant Parade.


Jeg synes I skal gå ind og læse mere om projektet her og se alle de fantastiske elefanter, som kan købes i webshoppen. De findes i mange størrelser og priser. Bor man i København kan de også købes i Illum og som sagt Vangsgaards Boghanel ved Rådhuspladsen. Der har man også mulighed for at deltage i en workshop hvor man selv maler sin elefant.


Nå men jeg blev selvfølgelig nødt til selv at eje en elefant - jeg har noget med elefanter og var helt solgt da jeg så dem. Ham her faldt jeg bare for med det samme - kærlighed ved 1. blik :o) Han hedder "Big Wave" og er dekoreret af Tanayut Phondej og har nr. 239 ud af 500. Er han ikke sød?
10 kommentarer:

 1. De havde det også i London sidste sommer, da jeg var derovre.. der var godt nok mange fine rundt omkring.
  Jeg synes det er ret hyggeligt at de står og pryder bybilledet :)

  SvarSlet
 2. Hvor er den fin, Hanne. jeg vil tage en tur ind i Illum og kigge... :-)

  SvarSlet
 3. Jeg har "Big Wave"-billedet. Den elefant ville da stå ret fint lige neden under? Hmmm...

  SvarSlet
 4. Jeg synes det er et virkeligt godt projekt og elefanterne pynter SÅ fint rundt omkring i København!

  Den er rigtig fin din elefant, måske skulle jeg få købt en selv:)

  SvarSlet
 5. De er så fine! Jeg kan ikke lade være med at tage billeder hver gang jeg ser dem. Hvad koster de?

  SvarSlet
 6. Super skønne elefanter :)


  Hilsen

  Malthe
  http://københavnskerestauranter.dk/

  SvarSlet
 7. Ja de er bare så superfine.. vil også gerne have flere selv.
  De er lidt dyre - de små koster 225-275, mellemstr. 375-395 og store (30 cm) omkring 800 mener jeg.

  Har nogen af jer købt?

  SvarSlet
 8. Nej, hvor er de fine! Super blog du har :) Er vild med din stil!

  SvarSlet
 9. De er så fine, så dem selv i weekenden :)
  KH Micha

  SvarSlet

Sig noget :o)